حال با فرض داشتن چنین منابع و زیرساخت قابل انعطافی رویکردهای مختلفی وجود دارد. رویکرد اول مربوط به حل مسئله در ابر است که با دو نوع مسئله مواجه هستیم. اینکه چگونه این منابع را برای حل مسائل و اجرای کاربردهای مختلف بکار بگیریم در لایه های مختلف ارایه سرویس در مراکز داده مطرح می شود و اینکه چگونه حداکثر کارآیی و سرعت در اجرای مسائل بدست آید تحت عنوان محاسبات فوق سریع و محاسبات علمی شناخته می شود. رویکرد دوم این است که چگونه این زیرساخت را توسعه و بهبود دهیم که جنبه های مختلف امنیتی، کارآیی، شبکه و... را پوشش می دهد. همانطور که از شکل1 نیز قابل استنباط است، هر دو سمت بر هم اثر می گذارند. چرا که طرح مسئله سبب مشخص شدن نیازمندی های بیشتر برای توسعه زیرساخت می شود، و توسعه زیرساخت سبب فرآهم آمدن بستری بهتر برای اجرای مسائل جدیدتر می شود.
شکل 1- شمایی کلی از رایانش ابری و انواع لایه های سرویس
رایانش ابری شرایطی را برای شما فراهم میکند تا بتوانید کارآیی مرکزداده را افزایش دهید. تاکنون تحقیقات بسیاری در خصوص نحوه استفاده از رایانش ابری برای حل مسائل انجام شده است. آنچه که هدف همه این تحقیقات و فعالیتهاست، این است که بتوان از منابع توزیع شده و بسیار زیادی که در ابر و در سطح مراکز داده فراهم شده است بطور حداکثر استفاده کرد. بنابراین هنر بکارگیری از منابع بسیاری که در ابر فراهم شده است، آن چیزی است که هدف تحقیقات این حوزه است. برآیند کل مفاهیم موجود در رایانش ابری تحت عنوان ITaaS شناخته میشود که هر گونه منبع IT از قبیل نرمافزار، سختافزار و شبکه بصورت سرویس در دسترس خواهد بود.
تحقیقات مربوط به ارائه خدمات و حل مساله، از یک سمت شامل مسائل و مشکلات موجود در مراکز داده جهت ارائه خدمات رایانش ابری و از سمت دیگر شامل نیازمندیهایی که در صنعت برای بکارگیری رایانش ابری وجود دارد میباشد که در زیر فهرستی از آنها ارائه شده است:
- خدمات مالی و بانکی
- خدمات دولتی
- خدمات بهداشت و درمان
- سرویس های اطلاعاتی
- تولید
- رسانه و سرگرمی
- منابع طبیعی
- خرده فروشی
- بازرگانی و حمل و نقل
- خدمات همگانی (آب، برق، گاز، تلفن)
- کارآفرینی
- مراکز داده
- و ...